00  Veszprém legjobb cappuccino-ja nyomában – Mignon Kávézó
Veszprém legjobb cappuccino-ja nyomában – Mignon Kávézó

Írta: | szeptember 15, 2011 | Nincs komment | Blog, Gasztro | Tags: , , ,

Nem annyira rusztikus környezetben, mint az Íródeák és nem olyan frekventált helyen, mint a Daiquiri, de ugyanúgy sajátos környezetben található a Mignon Kávézó. Veszprém külvárosi részén, az Interspar komplexumával összenőtt kis kávézót azonban hiba lenne azonnal leírni. Legalábbis cappuccino szempontjából biztosan.

A szomszédos multiban található kávézóval ellentétben a Mignon, a családi vállalkozásból kinőtt ManueL Caffé-ból készült cappuccino-t szolgálja fel vendégeinek 390 Ft-ért. A kizárólag tejhabbal kérhető italt rekordgyorsasággal szolgálják fel, így a kedves vendégnek arra sincs ideje, hogy elkezdje számolgatni a szomszédos parkolóban ipszilonozó autókat. A cappuccino-t a ManueL Caffé emblémájával ellátott, széles karimájú csészében kapjuk meg, amelyben gyönyörűen eloszlik a lágy tejhab. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy esztétikailag az egyik legkellemesebb cappuccino a városban. 

A kávé ízét tekintve mindenképpen elismeréssel adózhatunk a ManueL Caffé olasz felmenői előtt. Ízletes és egyedi aromák oldódnak fel a tejben és tejhabban.  A cappuccino ízesítését magunk végezzük az asztali cukoradagolóval. Mindenképpen figyeljünk, hogy az amúgy nem túl precíz cukrozóból mennyit teszünk az italunkba, könnyen elronthatjuk az eredetei ízét. A tejhab az előzetesen vártnál valamivel könnyebb, lágyabb és hamar feloldódik, ezáltal krémessé teszi az italt, ami cappuccino szempontjából nem előnyös. Ezt könnyen orvosolhatjuk egy szelet süteménnyel, amit viszont külön kell beszereznünk a cappuccino mellé. A Mignon apró hiányosságai közt említhetjük, hogy (az egyébként kiváló) kávé mellé a kiskanálon kívül semmi plusz nem jár. Egy könnyű szalvéta, vagy egy szelet süti sokkal kellemesebbé tenné az amúgy sem rossz cappuccino-élményt. 

Összességében elmondhatjuk, hogy a Mignon Kávézóba bárki bármikor nyugodtan betérhet (nem csak az Intersparos nagybevásárlás után két teli szatyorral a hónunk alatt) egy frissítő cappuccino-ra. A ManueL Caffé kínálata és a hely sajátos dekorációja mindenképpen pozitív hatást kelt.

felszolgálás: 4

ár: 3,5

íz: 4,5

hab: 4

kísérők: 3,5

A 25 pontból összesen 19,5.

Egy sosem volt veszprémi, de mindig veszprémi. Bohém közéleti blogger.

Valentino Gatto – who has written posts on Veszprémkult.