00  Veszprém legjobb cappuccino-ja nyomában – Kokó
Veszprém legjobb cappuccino-ja nyomában – Kokó

Írta: | november 10, 2011 | 1 komment | Blog, Gasztro | Tags: , , ,

A nagy veszprémi Kossuth utcai felújítások idején, több méteres árkok és munkagépek között arra vállalkoztunk, hogy a felújítások epicentrumában a Kossuth utca közepén próbáljuk ki kedvenc cappuccino-nkat a Kokó Cukrászdában.

kult-kokó2.JPGLokálpatriótaként és kávéfüggőként egyszerre nem jelent problémát átjutni az akadályokon és betérni a Bástya Áruház földszintjén található Kokóba. A ruházati boltok mellett és a kínai áruház alatt egy rendkívül ízlésesen berendezett kiülő tartozik a helyhez, növényekkel, fa bútorokkal. (Természetesen tavaszi és nyári időszakban a Kossuth utcán is van kiülő része a Kokónak de ezekben az időkben nem javasolt a munkagépek és az árkok közé letelepedni.)

új koko.jpg

Ezek után a kényelmes fotelokban ülve már-már alig zavaró az emeleten található kínai táskák és kabátok periférikus látványa. A rendelésünket hamar felveszik, mintha csak ránk várnának és aránylag hamar meg is kapjuk. Ízléses fém tálcán az Illy márkájával ellátott csészében kapjuk meg a cappuccino-t egy pohár vízzel és egy apró keksz süteménnyel. Nincs más hátra, mint hogy ízileg is leteszteljük az olasz Illy kávéját. A Kokó pultosai jó munkát végeztek vele, a hab nagyon kellemes és a kakaó süveg a tetején nem csak ízléses, hanem finom is. A kávé ízére sem  lehet különösebb kifogásunk. Ellentétben az árával, ami a maga 440 Ft-jával kissé kiemelkedik a veszprémi közép-árkategóriából.

Ezek után a pontjaink:

felszolgálás: 5

ár: 2

íz: 4,5

hab: 4

kísérők: 5

Összesen 20,5 pont, de mindenképpen ki kell emelni, hogy maga a cappuccino minősége és íze egyaránt magas pontokat érdemelt ki.

Egy sosem volt veszprémi, de mindig veszprémi. Bohém közéleti blogger.

Valentino Gatto – who has written posts on Veszprémkult.