00  Veszprém Legjobb cappuccino-ja nyomában – Fészek Söröző
Veszprém Legjobb cappuccino-ja nyomában – Fészek Söröző

Írta: | szeptember 22, 2011 | Nincs komment | Blog, Gasztro | Tags: , , , ,

Mostani tesztalanyunk a Fészek söröző. Több szempontból is kedves hely ez nekünk de erről majd egy későbbi bejegyzésben kitérünk. A hely a Skorpió pub tőszomszédságában található, a Belvárosi üzletház mellett. A környék a belvároshoz hűen nyüzsgő, az ember megkapja a nagyvárosi hangulatot ha éppen arra van ingere. Ez persze csak akkor igaz ha a söröző teraszán szeretnénk helyet foglalni. Ha e mellett döntünk akkor láthatjuk a bankokba, ebédelni, vagy dolgozni igyekvőket, és számolhatjuk hány menedzser akar hasra esni a kis járda hibában. Ezzel az opcióval megkapjuk a fapados sörözők hangulatát, szinte mindig van egy kisebb-nagyobb jó kedélyű társaság a járda mellett elhelyezkedő 4 vendéglátó egység valamelyikénél.

Azonban ha bent foglalunk helyet akkor megkaphatjuk a hamisítatlan PUB hangulatot, amit egyrészt a fa bútorok, a jól megválogatott színek, és a rusztikus berendezés ad át. A Fészekben a Caffé MoKambo kávéit élvezhetjük ki, amely a legtöbb elérhető kávéhoz hasonlóan Olaszországból származik, és szintén a baristaságból kilépő, többre vágyó felszolgáló testvérpár alapított 1972-elején, és weblapjuk tanulsága szerint legalább 5 különböző kávé fajtából készül az egyedi keverékük. Őszintén szólva ezt én teljes mértékig hajlandó vagyok elhinni, mivel egy nagyon kellemes ízű cappuccino-t kap az aki kedvet kap a kipróbálására.

Az íze nagyon jó, kifejezetten harmonikusnak éreztem ami lehet, hogy a sok Segafredo Zanetti miatt tűnik így. A habunk itt teljesen megfelelő volt. Az arányai példaértékűek, a fotón nagyon jól látszik mire is gondoltunk mi amikor az arányokról magyarázzuk olyan nagyon. A felszolgálás gyors, a kiszerelés teljesen rendben van. Az ára pedig eddig írtakból a legolcsóbb, 320 forint, ami a pontrendszerünk minimuma alatt van. Nos hát kifejezetten tetszetős. Ha valakinek van indíttatása a belvárosban egy hamisítatlan sörözőben kávézni – mert hát azért valljuk be ez valamilyen formán életkori sajátosság – annak egy délutáni kávé szörp kombinációra, és egy lazább hangvételű beszélgetésre vágyik annak bátran ajánlom, hogy próbálja ki. van Ezek után a pontozás a következő:

felszolgálás: 4,5

ár: 5

íz: 4

hab: 4

kísérők: 4,5

Összesen 22 pont, ami ezt a MoKambo terméket jó helyre pozicionálja.

Nem született veszprémi ámbár hamar akklimatizálódott, Veszprémhez sok emlékkel kötődő, kezdő lokálpatrióta, fekete öves nemzetközi fröccs-öntő mester.

Vittorio Gatto – who has written posts on Veszprémkult.