00  Terepszemlén – Incognito kávézó
Terepszemlén – Incognito kávézó

Írta: | október 29, 2012 | Nincs komment | Blog, Gasztro | Tags: , , , ,

Akár egy egész nyarat, vagy a hideg téli délutánokat is egyaránt eltölthetjük egy méltán kellemes kis kávézóban a belvárosban. Ezúttal a Gizella-udvarban található Incognito kávézót mutatjuk be.

Incognito Kívül

A hangulatos kis teraszos kávézó az évek alatt, folyamatos megújulásokkal jutott el ahhoz a letisztult stílushoz és hangulathoz, amit ma nyújt a betévedőknek. Kint egy fa emelvényen egy vászontető alatt élvezhetjük nyáron az árnyékot, ősszel a hűs szellőt. A belváros szívében van, mégis elkerüli a zavaró emberáradat, délutánonként a Kossuth utca nyüzsgését is csak a Gizella udvar árkádja alatt láthatjuk egy kávé mellett. A hely igazi sajátosságát mégis a belső helyiség(ek) adják meg. A rusztikus hangulatú fotelokban és kanapékon, a félhomályban valóban incognitba tud vonulni az ember és ezt az érzést csak tovább erősíti bennünk a háttérzajként szóló a jazz-zene és a különböző oldtimereket és legendás zenészeket ábrázoló képek.

Incognitoban

A kínálatot böngészve megakad a szemünk a különböző könnyed ételeken is. A melegszendvics és ciabatta kiválóan illik a hely stílusához, nem valami nehéz étel, mégis jóleső és finom. Az Incognito ezt az ételkínálatot kiválóan kombinálta egy reggeli menü formájában, így ha valakinek van rá ideje, reggel 10-től megéri beülni egy ciabattára és egy pohár narancslére, alig 500 Ft-ért.

Az Incognitot nehéz lenne besorolni annak alapján, hogy ki is az elsődleges célcsoport. Dolgozók, egyetemisták, középiskolások, szerelmes párok számára egyaránt jó kikapcsolódás. Nemrég megnyílt a kávézó tőszomszédságában az Incognitohoz tartozó “Kakaó” nevű játszóház, ahol az egészen kicsik is kedvükre eljátszogathatnak, amíg a szülők elfogyasztanak egy jó kávét.

Aki teheti látogasson el az Incognito kávézóba és adja át magát a hangulatnak a félhomályban a gőzölgő kávé, vagy tea mellett. Talán még a VeszprémKult szerkesztőivel is összefuthat, persze csak incognitoban!

Egy sosem volt veszprémi, de mindig veszprémi. Bohém közéleti blogger.

Valentino Gatto – who has written posts on Veszprémkult.