00  Reggeli lendület – Pufi-Trió pékség
Reggeli lendület – Pufi-Trió pékség

Írta: | október 18, 2011 | Nincs komment | Blog, Gasztro | Tags: , , , ,

Mint ahogy régebben is volt róla szó, imádunk reggelizni. Szerintem sokan vannak ezzel így mivel anyukánktól tudjuk azt, hogy ez a nap legfontosabb étkezése. Különben is mennyivel jobban indul a reggelünk ha nem üres gyomorral kell kiállni az ügyfelek, vagy kollégák elé. Mint ahogy régebben megnéztük a Lipóti pékséget, most megnéztük a Pufi-Trió üzletét az Óváros Tér 4. szám alatt.

Maga az üzlet kifejezetten szép épületben található, magas üvegablakai sok fényt engednek be, ez viszont nem jelenti azt, hogy betűz a nap köszönhetően a szerencsés tájolásnak. Belépve azonnal elénk tárul a sok sok péksütemény, tejtermékek, és hű maradva a nevéhez amely magában foglaltatja a reggelizőt mint szót, sok féle szendvicset lehet náluk kapni. Természetesen kávé is rendelkezésre áll mint opció, ami számunkra legalábbis, szintén egy fontos szempont volt.

A sütemények frissek, a szendvicseik finomak, a kávé viszont számomra nem nyújtott nagy élményt, egyébként Segafredo kávét kapunk. Árban nem veszélyes a sütemények 150 és 200 forint magasságában vannak, a cappuccino olyan 190 forint magasságában pozicionálódik, egy palack víz 125 forintot kóstál ami teljesen barátságos árfekvés.

Hogyha egy kicsit pezsgőbb, belvárosbeli reggeli lazításra vágyik annak mindenképpen ajánlatos betérni néhanapján főleg úgy, hogy fél hétkor nyit, úgyhogy aki reggel siet az is megtalálja a számítását.

Nem született veszprémi ámbár hamar akklimatizálódott, Veszprémhez sok emlékkel kötődő, kezdő lokálpatrióta, fekete öves nemzetközi fröccs-öntő mester.

Vittorio Gatto – who has written posts on Veszprémkult.