00  KultAjánló – Szent Márton Napi Bor és Liba Feszt
KultAjánló – Szent Márton Napi Bor és Liba Feszt

Írta: | október 30, 2012 | Nincs komment | Blog, Gasztro | Tags: , , , , , ,

Mi a jó a Márton napban? A kérdés úgy az igazi, hogy mi nem. Két szó: liba és újbor. Ennek a kettősnek a kombinációja talán az év egyik legkellemesebb eseményét hozza magával, így Márton naphoz közeledve igyekszünk nektek találni olyan programokat amiken érdemes részt venni, hiszen mégis csak az őszi munkát pihenjük ki és ünnepeljük meg!

Az első ilyen program amit figyelmetekbe ajánlanánk egy kellemesnek ígérkező bor vacsora a Menta Bistro-ban Balatonfüreden, november 3-án. Szerencsére nem ez az egyetlen egy ilyen este lesz a Mentában, egy sorozat nyitányáról beszélhetünk.

A Menta Bistro beltere

Első körben – és ha már Márton nap – A menü természetesen liba, és ezen az estén a balatonfőkajári Feind pincészet szolgáltatja az újbort amik köré épül fel a menü. Ami igazán különlegessé teszi – és vonzotta az én gondolataimat is Füredre – az nem más mint a vacsora borait legjobban ismerő, azokat bemutatni leginkább képes sommelier Feind Péter, a pincészet borásza.

A kép csak illusztráció. De reméljük nem marad csak az.

Így tud egy kellemes környezetben fogyasztott vacsora gasztronómiai szempontból is kiemelkedő lenni, hiszen ki mástól tudnánk meg többet adott pincészet borairól mint magától a borásztól?

Egyébként az esemény leírását itt találjátok: http://www.balatonborgaleria.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=326%3Afeind-libas-borvacsora&catid=1%3Ahirek&Itemid=2&lang=hu-HU

Nem született veszprémi ámbár hamar akklimatizálódott, Veszprémhez sok emlékkel kötődő, kezdő lokálpatrióta, fekete öves nemzetközi fröccs-öntő mester.

Vittorio Gatto – who has written posts on Veszprémkult.