00  KultAjánló – A legjobb éveink csak ezután következnek /Vendég poszt/
KultAjánló – A legjobb éveink csak ezután következnek /Vendég poszt/

Írta: | szeptember 27, 2012 | Nincs komment | Blog, Közélet | Tags: , ,

Kedves Olvasóink!

Rendhagyó poszttal jelentkezünk nektek. Mint ahogy régebben is említettük, várjuk szeretettel tőletek a vendég posztokat, így most első ízben egy ilyennel találkozhattok! Kellemes olvasást kívánunk hozzá, és reméljük hamarosan több vendégposztot kaphatunk tőletek!

Az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központban május 15.-én a büfében egy középkorú hölgy éppen egy üveg vizet vásárolt mellettem. Majd nagy lelkesedéssel elkezdi mesélni a vele szemben álló úrnak, hogy a hatkor kezdődő előadásra érkezett, melyet feltétlenül végig akar hallgatni, hiszen egy régi ismerőse beszél majd az életről, a jövőről.

A hölgy biztosan nem volt egyedül régi ismeretségével, Varga Attilával, hiszen miután én is felértem az előadóterembe, láttam, hogy a csendesen gyülekező emberek között egy jólöltözött, öltönyös úriember lépked meglepő magabiztossággal és kellő nyitottságot mutat ahhoz, hogy bárkivel szóba elegyedjen. Többek mellé leült és könnyed beszélgetésbe kezdett korábbi osztálytársaival az ajkai származású, már közel három évtizede Kanadában élő pénzügyi szakember. A végső előkészületek után pedig közel száz néző elé kiállva rendkívüli előadást hallhattunk majd’ három órán keresztül az önmagunkban rejlő lehetőségeinkről, melyek átalakíthatják mindennapjainkat, jövőnket.

Varga Attila az álmait éli meg nap, mint nap és élvezi az életét. Előadásából betekintést nyerhetett minden jelenlévő az életébe, melyet bármelyik ember példa értékűnek tekinthet, ami sok viszontagságot és győzelmet hagyott már hátra a múltban. Hiszen a semmiről kezdve mára elérte, hogy egy kanadai nagybank valutáris osztályának vezetője, a világ számos nagyvárosában irányítja csoportjait, és nemrég jelent meg első könyve, mely a „Miért ne?” címen futva a bestseller listák élére került. Közben a legnagyobb csodának még mindig az embert tartja, mély bölcsességgel tudva, hogy az emberekben rejlő lehetőségek a legértékesebb dolgok a világon. „Tanítása” az élet minden területére kiterjed, az emberek pénzügyekhez, politikához való hozzáállását reformálja meg, az időelméletét alapul véve biztosan jó úton halad bármelyik „laikus” az élet ösvényén. A „long life learning” kifejezés pedig új értelmet nyer általa, hiszen soha nem tudunk eleget tanulni. A világ folyamatosan változik, fejlődik, ha mi nem követjük ezt az utat, legfeljebb mi fogunk lemaradni. Egyébként is van mit behoznunk ajkaiaknak, és magyaroknak a nyugati országokhoz, így például Kanadához képest, fejlődésünk így az egyénen keresztül lehet a legtökéletesebb

Minden embernek 24 órája van egy nap, mi magunk döntjük el hogyan használjuk fel ezt az időt, mennyit teszünk azért, hogy a saját életünk jobb legyen. Önmagunk fejlesztése pedig egyenesen arányos lesz a közösség magasabb szintre emelkedésével, így érthető, hogy az egyik végkövetkeztetése az volt Varga Attilának, hogy a hibát sem más emberekben kell keresnünk, hanem önmagunkban. Mindegyikünknek megadatik a lehetőség a jobb életre, a boldogságra. Csak élni kell vele.

A változás esélye pedig rendszerint megjelenik az ember előtt, így példaként lehet említeni Varga Attila előadásait. Amelybe ez alkalommal betekintést nyerhettünk, de a későbbiekben még jobban elmélyülhetünk. Még az idei évben újra megnyílik ez a kapu mindannyiunk számára, hogy gondolatainkat egy kicsit másként rendszerezzük. Lépjünk be rajta minél többen, minden ember számára meghozza a jobb jövő reményét. Október 4.-én este hat órakor újra találkozhat minden érdeklődő Varga Attilával az ajkai Művelődési Központban. Magyarországon már a rendszerváltás óta vágyunk a nyugati életformára, életszemléletre. Itt a lehetőség: szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel a jövő, a változás.

„Amit az ember képes kigondolni, és amiben képes hinni, azt képes elérni!” – Napoleon Hill

/Ács Péter Cikke/ 

Nem született veszprémi ámbár hamar akklimatizálódott, Veszprémhez sok emlékkel kötődő, kezdő lokálpatrióta, fekete öves nemzetközi fröccs-öntő mester.

Vittorio Gatto – who has written posts on Veszprémkult.