00  KultAjánló – A Kultúrbázis irodalmi estje
KultAjánló – A Kultúrbázis irodalmi estje

Írta: | november 16, 2012 | Nincs komment | Blog, Közélet, Kultúr | Tags: , , , ,

10 szó. Megpróbáljuk ennyivel összefoglalni szombat estére ajánlott programot:

Kultúrbázis, OdaLÖKött KÖLtészet, irodalom; kultúra; verseny, zene, írók, költők, Íródeák, VeszprémKult

Az este hét órakor kezdődő összejövetelnek a célja, hogy felrázzák a fiatal költőket, írókat és az erre befogadó emberekben egy kis reménylángot lobbantani a költészet nevében. Az est alatt bemutatásra kerül a kulturbazis.hu oldal, ami nevéhez méltóan egyfajta bázisként, a kultúra bárkájának vitorlájaként kíván szolgálni. Bemutatkoznak az irodalmi szekció leendő szerzői.

Kemény Zsófia az A38-hajón is fellépett már (a Kisszínes Duóban énekel), és döntős volt az első országos slam bajnokságon. Gál Soma az Apokrif folyóirat szerkesztőségénél dolgozik, számos díjat nyert már novelláival (háromszor kapott ezüst minősítést a diákírók sárvári találkozóján és egyszer arany minősítést a Helikoni Ünnepségeken). Szabó Márton István régi slammer, de gyakran ír verseket ókori formákban (például hexameterekben), de képverseket is ír. Makk Flóra Pécsről érkezik, prózát és verset ír, izgalmas látomásos és szürrealista alkotásaival mutatkozik be.

Az esten fellépnek majd az OdaLÖKött KÖLtészet tagjai is, akik rendszeresen szerveznek esteket Veszprémben. A csoport tagjai nagyon színes egyéniségek, épp ezért nagyon változatos az előadásuk. Külön érdekesség lesz, hogy egyszerre lépnek színpadra a veszprémi és pesti slammerek, költők.

Az est egyik legizgalmasabbnak ígérkező eseménye a tízszavas verseny. A közönség megad tíz különböző szót, a versenyzők pedig ezt felhasználva rögtönöznek verseket, amiket a közönség pontoz.

Az est zárásaként Pető Ádám és Horváth Lóránt koncertjét hallgathatja meg a nagyérdemű.

Egy sosem volt veszprémi, de mindig veszprémi. Bohém közéleti blogger.

Valentino Gatto – who has written posts on Veszprémkult.