00  Beharangozó
Beharangozó

Írta: | szeptember 13, 2011 | Nincs komment | Blog, Gasztro, Közélet, Kultúr | Tags: ,

Kedves Mindenki!

Először is üdvözlünk titeket, hiszen ez az első posztunk amit remélhetőleg elég sok fog követni maga után. Célunk egyrészt bemutatni csodás városunkat nem beszélve a környező településekről. Bátran írjatok nekünk ha tudtok egy jó helyet ami szerintetek kihagyhatatlan, vagy feltétlen megnézendő, és Veszprém megyében található. Lehet az étterem, kocsma, múzeum, koncert vagy bármilyen rendezvény amit jónak gondoltok.

Na ezután a kis monológ után bele is vágunk első sorozatunkba, amelynek a célja megtalálni a város legjobb cappuccino-ját, kb. 15 helyet látogatunk meg a városban és teszteljük le kedvenc kávé fajtánkat, ha már függők vagyunk legyen valami előnye is alapon állunk neki a keresésnek.

A szempontrendszert az első hely bemutatásakor ismertetjük addig is első körben nézzünk egy lehetséges definíciót a cappuccinóra, és egy képet kb mit is várunk. Több oldalt végignézve a következő konklúziót tudtam levonni:

A cappuccino egy kávéfajta kemény felhabosított tej réteggel a tetején, melyet gőz segítségével állítanak elő. A csésze alsó harmadát egy espresso foglalja el, amit egyharmad forró tejjel öntenek fel, majd ezek tetejére kerül egyharmad rész tejhab. Ezt a habréteget gyakran díszítik különböző módokon, ez az úgy nevezett “latte art”. A tejhab tetejére reszelt csokoládét, nyers cukrot, fahéjat vagy egyéb füszereket szórnak. A mennyisége megközelítőleg – Európában – 2 dl.

No hát ennek fényében azt várjuk tőle, hogy a habja megfelelő legyen megfelelő arányokkal, és nem utolsó sorban a tálalása is legyen gusztusos. De ne rohanjunk előre, hamarosan jön az első teszt, addig is tartsatok velünk, bármilyen észrevételt szívesen várunk!

Nem született veszprémi ámbár hamar akklimatizálódott, Veszprémhez sok emlékkel kötődő, kezdő lokálpatrióta, fekete öves nemzetközi fröccs-öntő mester.

Vittorio Gatto – who has written posts on Veszprémkult.